Guvernul a adoptat o OUG de modificare şi completare a Codului de procedură penală

| 26 oct, 15:42

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează Codul de procedură penală, în sensul adaptării la o decizie a Curţii Constituţionale, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, ordonanţa 'asigură dreptul persoanelor de a exercita calea extrajudiciară de atac a recursului în casaţie împotriva deciziilor pronunţate de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi de completele de cinci judecători ca instanţe de apel'.

Iolu a precizat că astfel se completează Codul de procedură penală şi Legea 304/2004 pentru a reglementa procedura acestui recurs, 'după ce Curtea Constituţională a recunoscut acest drept printr-o decizie din 12 iulie 2016'.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ