Guvernul a adoptat Strategia Naţională de Sănătate pentru 2014-2020

| 18 noi, 2014

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi o hotărâre privind aprobarea Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020 şi a Planului de acţiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei Naţionale, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, la Palatul Victoria.

"Astăzi s-a adoptat Strategia Naţională de Sănătate pentru anii 2014-2020 şi Planul de acţiuni pentru perioada 2014-2020 privind implementarea acestei strategii naţionale. Este în premieră în istoria modernă a României când se adoptă o asemenea strategie pe sănătate şi este rezultatul dezbaterii cu toate segmentele interesate, asociaţii profesionale, sindicate şi alţii', a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit lui Calotă, strategia vizează mai multe schimbări în sistemul de sănătate.

"Se are în vedere dezvoltarea de servicii de sănătate minimale şi de bază accesibile tuturor, de calitate şi cost eficace, cu accent pe prevenţie. Doi: mai buna integrare a asistenţei medicale prin consolidarea serviciilor clinice ambulatorii pentru creşterea ponderii afecţiunilor rezolvate în ambulatoriu şi reducerea numărului de cazuri de spitalizare continuă. Şi trei, reorganizarea serviciilor spitaliceşti şi asigurarea continuităţii îngrijirilor. De asemenea, trebuie menţionat faptul că această strategie face posibilă accesarea de resurse din fondurile structurale', a explicat el.

Calotă a adăugat că Guvernul a aprobat şi o hotărâre pentru aprobarea Strategiei naţionale în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi pentru perioada 2014-2017 şi a Planului general de acţiuni pe perioada 2014-2017 pentru implementarea Strategiei.

"Strategia cuprinde un ansamblu de acţiuni care vizează educarea în privinţa tratamentului egal aplicat femeilor şi bărbaţilor', a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2014
Vintila Elena
locuri de munca urgente !
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ