Guvernul a aprobat facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea salariului

| 18 mai, 18:03

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat, miercuri, că Guvernul a aprobat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

 

Actul normativ face parte din pachetul ”Sprijin pentru România”, a mai spus el, adăugând că prevederea vine în sprijinul angajaţilor dar şi a angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaţilor cu salarii mici, fără a dubla această responsabilitate prin taxe şi impozite suplimentare.
”Executivul a aprobat facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include aici sporuri şi alte adaosuri, se va duce majorarea la suma de 2.750 lei lunar, pentru care nu se datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii”, a anunţat Cărbunaru.
El a precizat că de această măsură beneficiază şi persoanele nou-angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă şi până la data de 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei.
Cărbunaru a explicat că angajaţii pot beneficia de o creştere salarială necesară pentru a face faţă acestei perioade marcată de creşterea preţurilor la produse de bază.
”Categoria de români vizată de această măsură face parte din categoria afectată chiar mai greu de această perioadă delicată”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, el precizând că vine în sprijinul angajaţilor şi a angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaţilor cu salarii mici, fără a dubla această responsabilitate asumată, prin taxe şi impozite suplimentare.
Prevederile Ordonanţei nu sunt aplicabile personalului plătit din fonduri publice.

 

Tag-uri: Guvern
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ