Guvernul a decis acordarea cetăţeniei române luptătorilor Saritov Albert, Sassa Kateryna şi Zhydachevska Kateryna

| 20 apr, 16:16

Luptătorii Saritov Albert, Sassa Kateryna şi Zhydachevska Kateryna, au primit cetățenia română, printr-o hotărâre de Guvern care a fost adoptată în ședința de miercuri a Executivului.

Astfel, cei trei sportivi vor putea face parte din echipa națională de lupte, în vederea calificării şi participării la Jocurile Olimpice de la Rio.

”Sportivul din Federația Rusă Saritov Albert a solicitat dobândirea cetățeniei române în 18.12.2015, iar sportivele din Ucraina Sassa Kateryna și Zhydachevska Kateryna în 26.11.2015. Solicitările au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie, constatându-se astfel îndeplinirea condițiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat Hotărârile pentru acordarea cetățeniei române celor trei sportivi, adoptate astăzi în ședința de Guvern”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

”Potrivit modificărilor adoptate anul trecut, cetățenii străini sau persoanele fără cetățenie care au contribuit în mod semnificativ la promovarea culturii, civilizației și spiritualității românești vor putea dobândi cetățenia română în condiții mai facile, decât cele reglementate în prezent. A fost reglementat, de asemenea, un regim derogatoriu și în ceea ce  privește obținerea cetățeniei române de către persoanele care ar putea contribui la promovarea imaginii României prin performanțe deosebite în domeniul sportului, prin reprezentarea țării noastre în loturile naționale, și care își exprimă atașamentul față de România și față de sistemul de valori românesc”, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit aceleiași surse, în cazul persoanelor care ar putea contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanțe deosebite în domeniul sportului, cetățenia română se acordă prin Hotărâre de Guvern inițiată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Solicitanții cetățeniei române trebuie să dovedească, prin comportament, acțiuni și atitudine, loialitate față de statul român, să nu sprijine acțiuni împotriva ordinii de drept sau a securității naționale, să fi împlinit vârsta de 18 ani și să nu fi fost condamnați în țară sau în străinătate pentru o infracțiune care să îi facă nedemni de a fi cetățeni români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ