Guvernul a extins atribuţiile Consiliului Legislativ, printr-un proiect de lege

| 16 sep, 17:16

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat că Executivul a aprobat, vineri, un proiect prin care se propune publicarea versiunii consolidate a unui act normativ modificat pe site-ul Consiliului Legislativ, după intrarea în vigoare actului de modificare.

 

Astfel Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru completarea art. 2 alin. (1) din Legea nr. 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, precum şi a Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative.
„Astăzi Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru a realiza un angajament aferent componentei «bună guvernanţă» pentru a asigura o mai mare predictibilitate şi transparenţă la nivel legislativ. Astfel, se propune publicarea versiunii consolidate a unui act normativ modificat sau completat pe site-ul Consiliului Legislativ, după intrarea în vigoare actului de modificare sau respectiv de completare", a afirmat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.
Acesta a adăugat acest lucru va fi realizat prin extinderea atribuţiilor Consiliului Legislativ.
„Acest jalon din PNRR, practic, va contribui la o mai bună cunoaştere de către cetăţenii români a legislaţiei, acces transparent, în timp real pentru societatea civilă la efectele modificărilor legislative care au loc în ţara noastră”, a mai explicat el.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ