Guvernul a schimbat radical procedura de achiziţii publice

| 11 sep, 2013

Executivul a aprobat patru regulamente noi cu privire la organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor pentru achiziţii publice.

Documentele stabilesc noi metode de realizare a achiziţiilor publice - prin dialog competitiv,  scrie adevarul, folosind procedura de negociere, sistemul dinamic şi prin licitaţii electronice.

Autorităţile susţin că modificările au fost făcute pentru a spori transparenţa, eficienţa şi asigurarea imparţialităţii în procesul de achiziţii publice.

Totodată, sistemul vechi de achiziţii publice nu permitea totdeauna să câştige compania care avea cea mai calitativă ofertă, iar de cele mai dese ori învingătoare la licitaţiile publice erau declarate firme ce ofereau preţul cel mai mic. De asemenea, aplicarea lor se înscrie în şirul de măsuri pentru aplicarea standardelor europene în domeniul achiziţiilor publice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 sep, 2013
cri-cri
liber la mita!
daca e sa citesti printre rinduri, de data asta vor cistiga aia de "dialogheaza" cel mai bine cu comisia...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ