Guvernul acordă un împrumut de peste jumătate de miliard de lei pentru beneficiarii fondurilor UE

| 21 noi, 2013

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 20 noiembrie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului destinat achitării cererilor de rambursare şi cererilor de plată depuse de beneficiarii de fonduri europene.

"Valoarea noului împrumut aprobat de Guvernul României în şedinţa de miercuri este de aproximativ 550 milioane de lei. Fondurile alocate în acest an pentru plata beneficiarilor au ajuns astfel la circa opt miliarde de lei, sumă care demonstrează angajamentul de a susţine implementarea proiectelor şi accelerarea absorbţiei fondurilor europene", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional au fost alocate fonduri în valoare de 276 milioane de lei.

Pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial Mediu au fost alocate fonduri de 200 milioane de lei, iar pentru plata beneficiarilor Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative a fost alocată o sumă de 65 milioane de lei.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ