Guvernul alocă 23,2 milioane de lei pentru plata salariaţilor disponibilizaţi de la Poşta Română

| 10 iun, 18:02

Executivul a aprobat, miercuri, printr-o Hotărâre, alocarea sumei de 23,2 milioane de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul acesta pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de la C.N. Poşta Română S.A.

Potrivit unui comunicat al Executivului, venitul lunar de completare se adaugă indemnizaţiei de şomaj şi se acordă în baza unei ordonanţe din 2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, transmite Agerpres.

Potrivit legii, venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferenţiat în funcţie de vechimea în muncă: pentru 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani până la 10 ani; pentru 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani; pentru 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani; pentru 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani.

"Conform Planului de Disponibilizare aprobat de conducerea C.N. Poşta Română S.A., în perioada septembrie-noiembrie 2013 au fost disponibilizate 3650 de persoane. Obiectivele principale ale restructurării au vizat reducerea pierderilor din exploatare, obţinerea unei competivităţi reale în condiţiile unui pieţe libere, atenuarea impactului social, eficientizarea actului managerial, utilizarea mai bună a potenţialului uman şi tehnic existent, diminuarea cheltuielilor financiare", mai susţine Guvernul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ