Guvernul ar putea modifica legea privind acordarea burselor de merit pentru olimpicii internaţionali

| 21 apr, 13:12

Guvernul ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect de lege ce vizează modificarea şi completarea Legii 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale.

Potrivit unui comunicat al Executivului, pe ordinea de zi ar mai putea intra proiectul de lege privind înfiinţarea Universităţii Adventus din Cernica, dar şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii. 

Totodată, Guvernul ar putea lua în discuţie proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului - S.A. pentru anul 2017. 

Alte proiecte de hotărâre care se vor afla pe masa Executivului se referă la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2017 pentru mai multe instituţii. Este vorba de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Regia Autonomă ''Registrul Auto Român'' şi Compania Naţională ''Aeroporturi - Bucureşti'' - S.A, ultimele două aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor. 

De asemenea, Guvernul ar putea stabili, joi, data alegerilor parţiale pentru primari în unele circumscripţii electorale, dar şi calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale. 

Pe ordinea de zi a şedinţei se vor regăsi mai multe memorandumuri. Printre acestea, unul referitor la planurile naţionale integrate în domeniul energiei şi schimbărilor climatice, iar altul cu privire la poziţia României faţă de Pachetul Energie Curată pentru toţi Europenii, lansat de Comisia Europeană în noiembrie 2016. 

Membrii Cabinetului ar putea discuta şi un memorandum cu tema "Demersuri în vederea identificării unor măsuri pentru finalizarea acordării de despăgubiri pentru foştii investitori ai Fondului Naţional de Investiţii". 

În cadrul şedinţei ar putea fi prezentat şi un raport anual cu privire la desfăşurarea şi efectele programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri - 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ