Guvernul Dăncilă, ultimul TUN înainte de plecare

| 11 oct, 09:47

Vineri, la ora 11.00, Guvernul demis de Parlament se întrunește în prima ședință de după moțiunea de cenzură și ar putea să dea "ultimul tun" de miliarde de euro.

Edilii care așteptau cu sufletul la gură banii de la Guvern ar putea rămâne cu buzunarele goale. Hotărârea de Guvern care împărțea bani primarilor nu este pe ordinea de zi a ședintei de guvern de astăzi programată la ora 11.00.

De unde în urmă cu câteva zile atât Viorica Dăncilă și Eugen Orlando Teodorovici dădeau ca sigură alocarea de 1,4 miliarde de lei către primării, aseară Dăncilă nu mai era așa sigură.

"Să vedem ce acte normative avem voie să adoptăm. Eu știu că este hotărâre de guvern, vom da bineînțeles. Nu putem să blocăm adiministrația locală. mai mult, dacă dăm HG vreau să dăm și să achităm toate facturile din PNDL1, PNDL2", a declarat ieri Viorica Dăncilă.

Premierul PSD a anunțat înainte de moțiunea de cenzură că va achita toate facturile pentru PNDL, Programul Național de Dezvoltare Locală, indiferent de culoarea politic

Senatorul PNL Florin Cîţu avertizează însă că Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe al Cabinetului Dăncilă, ar vrea să mai dea un ultim "tun" înainte de venirea noului Guvern la Palatul Victoria.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Florin Cîţu i-a atras atenţia ministrul Eugen Teodorovici să oprească tunul pe care vrea să-l dea pe ultima sută de metri, printr-o hotărâre de Guvern care să aloce bani primarilor PSD.

"Orlando, te avertizez! Opreşte tunul pe care vrei să-l dai pe ultima sută de metri, prin HG-ul care dă bani primariilor PSD. Mai este puţin şi vei răspunde pentru tot! Opreşte jaful din bugetul public! Şi oricâte bombe ai plasat tu în buget, îl vom închide! Eu ţi-am mai zis", a scris senatorul PNL.

Ce acte normative sunt pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Guvernul ar putea adopta, vineri, un proiect de hotărâre privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea", potrivit agendei Executivului.

Pe agenda şedinţei de guvern se află şi un proiect de hotărâre pentru modificarea art. 11 alin. (1) şi (2) din Hotărârea Guvernului nr. 43/2015 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare şi a anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Alte proiecte de hotărâre prevăd transmiterea unor imobile aflate în domeniul public al statului din administrarea Serviciului de Informaţii Externe în administrarea Regiei Autonome ''Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat'' şi modificarea descrierii tehnice şi actualizarea valorilor de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Cabinetul va mai discuta două proiecte de hotărâre care se referă la modificarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1350/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Dâmboviţa, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Dâmboviţa şi altul pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Pavilion de Medicină Operaţională-Politraumă în cazarma 1053 Craiova".

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 11 octombrie 2019

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Braşov-Târgu Mureş - Cluj - Oradea"
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/10/HG-9.pdf

2.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea art.11 alin. (1) şi (2) din Hotărârea Guvernului nr. 43/2015 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare şi a anexei nr.3 la Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/10/HG-10.pdf

3.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind transmiterea unor imobile aflate în domeniul public al statului, din administrarea Serviciului de Informaţii Externe în administrarea Regiei Autonome ''Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat''
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/10/HG-11.pdf

4.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea descrierii tehnice şi actualizarea valorilor de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii


Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/10/HG-12.pdf

5.     PROIECT DE HOTĂRÂRE privind privind acordarea cetăţeniei române domnului "Zhukov Petr"
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/10/HG-13.pdf

6.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind acordarea cetăţeniei române doamnei ''Moscalu Serafima''
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/10/HG-14.pdf

7.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1350/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Dâmboviţa, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Dâmboviţa
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/10/HG-15.pdf

8.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Pavilion de Medicină Operaţională-Politraumă în cazarma 1053 Craiova"
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/10/HG-16.pdf

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ