Guvernul discută proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie

| 25 iun, 18:29

 

Guvernul discută, în şedinţa de joi, proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie şi măsurile necesare pentru organizarea scrutinului.

 

 

 

”Domnule prim-ministu, vă solicit incuderea pe agenda de lucru a şedinţei Guvernului a proiectului de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale în anul 2020, precum şi măsurile pentru buna organizare şi desfăşurare a acestor alegri”, a afirmat ministrul de Interne, Marcel Vela, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit News.ro.
Acesta a precizat că data stabilită este 27 septembrie, iarproiectul cuprinde toate măsurile de desfăşurare a scrutinului, dar şi măsuri de protecţie.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, vineri, că a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, actul normativ fiind necesar să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, AEP propune 27 septembrie data alegerilor locale.
Parlamentul a decis, în 15 iunie, prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiebrie, iar preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.
Alegerile locale nu s-au putut derula la terman în acest an din cauza pandemiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ