Guvernul ia în calcul să acorde ALOCAŢII diferenţiate. CCR, sesizată pe această temă

| 28 mai, 14:07

Guvernul intenţionează să acorde o alocaţie diferenţiată de care să beneficieze copiii care provin din familii defavorizate şi va solicita în acest sens, săptămâna viitoare, un punct de vedere de la Curtea Constituţională, a declarat, joi, la România TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Avem un pachet integrat de măsuri, venind în sprijinul familiei. Pe lângă alocaţia care va fi dublata de la 1 iunie, şi dublarea deja făcută de la 1 ianuarie 2015 pentru cei 500. 000 de copiii, vrem să ştim dacă putem să aplicăm şi o alocaţie diferenţiată pentru copii, pentru a susţine mai mult copiii care provin din familiile defavorizate. În acest sens, vrem să să redactăm o solicitare către CCR, pe care o vom trimite la începutul săptămânii viitoare, pentru a şti exact ce înseamnă nediscriminare în acordarea dreptului universal al copilului, dacă această discriminare se referă la cuantumul alocaţiei sau nu", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a precizat că sunt 353.000 de familii care au copiii şi care ar putea primi un nivel al alocaţiei mai mare.

"Luăm in calcul suplimentarea alocaţiei pentru copiii care provin din familii defavorizate, adică acele familii care au un venit de până în 530 de lei pe membru de familie. Vrem să vedem punctul de pde vedere al CCR şi vom face şi calculele respective", a conchis Plumb.

Premierul Victor Ponta susţine, de asemenea, că alocaţiile ar trebui acordate diferenţiat.

"De la 1 iunie se dublează toate alocațiile pentru copii! Dar cred că alocația ar trebui să fie diferențiată în funcție de cine are nevoie de bani, pentru că 84 de lei pentru o familie amărâtă sunt foarte puțini și 84 de lei pentru o familie care are posibilități și venituri suficiente nu prea contează.

Aș fi preferat să dăm mai mulți bani familiilor care au venituri reduse, cum am făcut anul trecut cu cei 600.000 de copii!", a scris Ponta pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ