Guvernul investeşte un miliard de lei pentru canalele Dunăre-Marea Neagră şi Poarta Albă-Midia

| 13 iun, 2013

O investiţie totală de peste un miliard de lei este prevăzută pentru modernizarea Canalului Dunăre - Marea Neagră şi a Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari, conform unei hotărâri adoptate de Guvern în şedinţa de miercuri.

"Realizarea obiectivului de investiţii va facilita accesul la un sistem de transport viabil pe termen lung pentru aproximativ 350.000 locuitori din zona riverană. De asemenea, o capacitate mai mare a ecluzelor, reducerea costurilor de întreţinere şi reparaţii vor determina diminuarea taxelor de ecluză, stimulându-se astfel transportul pe canal", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.022.566.000 lei, iar finanţarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, de la titlul 56 "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare".

Canalul Dunăre-Marea Neagră, al treilea ca mărime din lume după Suez şi Panama, este crucial pentru ţări fără ieşire la mare, nota CNN într-un reportaj difuzat la începutul lunii mai. "Din 2.300 de km ai Dunării, 1.075 aparţin României. Noi deja investim în Dunăre mai mult de 300 de milioane utilizând bani europeni, din perioada 2007 până în 2013. Şi vom continua", declara preşedintele Traian Băsescu, învitat de jurnaliştii de la postul american. Şeful statului declara că acest canal este vital nu numai pentru Uniunea Europeană, dar şi pentru România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ