Guvernul Ponta le taie macaroana așa-zișilor revoluționari

| 13 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni că există bani pentru achitarea drepturilor revoluționarilor, că acestea vor fi plătite conform legii, dar că nu vor mai fi dați bani revoluționarilor “impostori”, ca cei făcuţi de "echipa Dumitru Costin - Mihăieş".

Aflat în vizită la o fabrică din Buzău, luni, Victor Ponta a comentat situația indemnizațiilor acordate revoluționarilor din România, în aceeași zi având loc un protest al revoluționarilor, care au blocat o arteră de circulație din apropierea sediului Guvernului. Aproximativ 200 de revoluţionari s-au adunat luni, blocând zona Piaţa Victoriei şi Bulevardul Aviatorilor, pentru a protesta faţă de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii Revoluţiei. Aceștia au anunţat că vor organiza zilnic manifestaţii pentru a cere Executivului respectarea legii.

Premierul a explicat că în România sunt circa patru, cinci mii de revoluţionari care au luptat şi care şi-au riscat viaţa în decembrie '89, iar drepturile acestora vor fi achitate complet, existând fonduri alocate în acest sens. ”Există o categorie de oameni care chiar au participat la Revoluţie, circa 4-5.000 de oameni, şi o categorie de impostori făcuţi revoluţionari de echipa Dumitru Costin - Mihăieş. Bani pentru impostori nu o să dăm niciodată, pentru adevăraţii revoluţionari, victime, urmaşi, răniţi, pentru cei cu merite deosebite vom plăti, avem alocaţi bani", a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul Ponta a mai adăugat că i-a dat dreptate lui Emil Boc în trecut, când a spus că nu plăteşte indemnizațiile, pentru că și Boc era informat că s-au dat certificate false de către Costin, care era secretarul lui de stat când l-a arestat DNA. ”Pentru revoluţionari trebuie daţi bani, pentru impostori nu. [...] Eu îi apreciez foarte mult pe revoluţionari şi merită recompensaţi, cei treziţi revoluţionari în 2010 şi 2011 nu, le dădea certificate un domn, era prieten cu doamna Udrea, cu Costin, care e acum la puşcărie”, a mai spus premierul. “Că s-au infiltrat şi au apărut mulţi falşi revoluţionari, este adevărat, dar noi neavând procuratură, cine să se ocupe?”, a confirmat și Marin Stoica, supravieţuitor al revoluţiei din 1989.

În răspuns la manifestația celor piață, o delegaţie a protestatarilor fost invitată la Guvern pentru a discuta situația cu ministrul de resort, Aurelia Cristea. Revoluționarii şi-au prezentat lista de cerințe şi au stabilit o nouă întâlnire cu ministrul pentru săptămâna viitoare. Soluția la care vor ajunge liderii asociațiilor de revoluționari împreună cu reprezentanții Guvernului va trebui să îndrepte situația “revoluționarilor în acte”, a falșilor eroi care primesc în fraudulos bani de la stat. În prezent, în România sunt aproximativ 22.000 – 23.000 de deţinători de certificate de revoluţionar. Dacă se adeverește faptul că doar un sfert din aceștia au participat în realitate la revoluția din decembrie, atunci statul va avea de recuperat o sumă considerabilă de bani de la acești impostori, iar cei care se fac vinovați de eliberarea certificatelor trebuie să fie pedepsiți!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
SAG
"saracii" revolutionari...(nu ma refer la cei care au iesit in strada in decembrie 1989)
au strigat si au inghetat in piata A3,pentru a-i da jos pe Boc,Basescu,Udrea....
dati-le la oameni drepturile Dle Sultanescu
de fapt,nu drepturile ci tainul....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ