Guvernul pregăteşte noi creşteri salariale. Cine vor fi beneficiarii

| 09 mai, 2014

Salariile medicilor vor creşte de anul viitor. Guvernul lucrează la un proiect de lege privind salarizarea personalului medical, care va intra în dezbaterea Parlamentului în această toamnă, informează România TV. Este anunţul oficial al ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

"Ministerul Sănătăţii împreună cu Colegiul medicilor lucrează cu un proiect de lege pentru mărirea veniturilor medicilor. S-a întâmplat în prima etapă cu medicii rezidenţi şi sper ca mai mai devreme de toamnă să avem proiectul finalizat şi să intrăm cu el în Parlament chiar în această toamnă", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

De asemenea, primul-ministru Victor Ponta a precizat că va urma o reformă reală a statutului personalului medical, dar că nu poate promite dublarea salariilor acestuia, informează RomâniaTv.net.

"Vreau să-mi fac datoria, cu riscul, sigur, de a nu fi la fel de popular, de a spune că orice creştere în zona de salarii trebuie să fie o creştere pe care să putem să o susţinem şi în anii care urmează. (...) Vreau să nu uităm că există şi anul 2015. Sunt absolut convins că domnul Bănicioiu, eu, domnul Dragnea vom avea responsabilitatea acestei ţări şi în 2015 şi nu pot să spun în 2014 că dublăm tot, creştem tot şi în 2015 să spun că nu mai sunt bani. Asta poate spune cineva care nu are nicio responsabilitate", a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat că, în opinia sa, salariile decente trebuie completate cu condiţii decente de muncă, dar a garantat că, atât timp cât va fi premier, în România nu se vor tăia pensii sau salarii.

În privinţa reformei statutului personalului medical, primul ministru a spus că nu doreşte ca medicii să mai fie asimilaţi funcţionarilor publici.

"E vorba de un proiect de lege care prevede o regândire a sistemului. V-o spun direct: medicii nu au de ce să fie funcţionari publici sau să fie trataţi ca funcţionarii publici. E o prostie ideea că pe medici îi faci funcţionari publici. Trebuie să aibă dreptul de a obţine şi alte venituri. Este o discuţie mai lungă pe care am avut-o cu Colegiul Medicilor şi este vorba despre o reformă reală a statutului medicilor şi al personalului medical", a mai spus premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ