Ponta: Cea mai bună decizie a Guvernului în 2013 - deblocarea programului reabilitării maternităţilor

| 09 mai, 2014

Premierul Victor Ponta afirmă că cea mai bună decizie luată de Guvern în 2013 este deblocarea programului de reabilitare a maternităţilor, prin care se poate duce la îndeplinire şi dorinţa Mitropolitului Clujului, Andrei Andreicuţ, şi anume "cel puţin trei copii în fiecare familie".

"Mă bucur foarte tare să văd - e o coincidenţă fericită că azi (vineri - n.r.) e şi Ziua Europei - să văd că putem avea şi în România condiţii apropiate de ceea ce ne dorim şi de ceea ce vedem la nivel european. Anul trecut am deblocat un program început în 2007 şi închis în 2009 prin care în 19 oraşe din ţară avem maternităţi de nivel european. Dacă mă întrebaţi dintre toate deciziile pe care le-a luat Guvernul anul trecut care a fost cea mai bună, nu aş ezita să spun că aceasta a fost cea mai bună. Nimic nu e mai important decât să ai maternităţi moderne, să ai condiţii în care copiii să vină pe lume în siguranţă, cei care au probleme să poată fi salvaţi, iar în felul acesta să putem duce la îndeplinire ceea ce Înalt Prea Sfinţitul Andrei ne-a trasat, şi anume, cel puţin trei copii în fiecare familie: unul pentru mama, unul pentru tata şi unul pentru biserică şi pentru ţară", a declarat Victor Ponta, transmite Mediafax.


El a menţionat că, în perioada următoare, cu eforturi de la bugetul de stat, "cu eforturi de la bugetele locale şi cu fondurile care au fost alocate României în 2014-2020, cele două domenii, sănătatea şi educaţia, au cel mai mult de beneficiat".

"O spun când mergem şi inaugurăm şcoli care începuseră în 2007-2008 şi pe care abia acum le finalizăm, o spun când mergem şi inaugurăm spitale şi maternităţi de acest gen. Avem în perioada de finanţare din bani europeni trei mari spitale regionale la Cluj, Iaşi şi Craiova. Aceste trei spitale regionale vor fi la standard european, dar e nevoie în continuare de dezvoltarea restului reţelei. Cred că orice leu şi orice euro pe care îi investim în sănătate şi educaţie este cea mai bună investiţie pe care o face un Guvern, o autoritate locală", a spus premierul.

Premierul a inuagurat, vineri, la Bistriţa, Secţiile de Obstetrică şi Neonatologie ale Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, modernizate prin Proiectul "Reabilitarea sectorului sanitar - faza a II-a - cu finanţare de la BIRD şi BEI" în care s-au investit 2,4 milioane de euro.

În urmă cu doi ani şi jumătate, în cadrul unei dezbateri organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, IPS Andrei Andreicuţ spunea că familiile creştine trebuie încurajate să aibă cel puţin trei copii, iar acesta să devină un deziderat de urmărit şi încurajat de către Biserica Ortodoxa Română şi de către cadrele didactice.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 mai, 2014
Parintele Cleopache
Întrebări pentru pupătorii de moaşte:
- câte ore pe zi şi câte zile pe săptămână muncesc popii ?
- de ce popii iau bani din mâinile copiilor şi ale bătrânilor ?
- de ce în timpul campaniilor electorale popii sunt majoretele politicienilor ?
- BOR nu are cel puţin o vină morală din cauza faptului că îşi îndeamnă enoriaşii să voteze fel de fel de derbedei care atunci când ajung la putere îşi bat joc de această ţară ? (aici mă refer la toate formaţiunile politice care au guvernat după 1990 şi cu care BOR s-a pupat pe gură)

Notă: De ce fac referire la BOR şi nu la toate cultele ? Deoarece BOR are cel mai mare număr de enoriaşi şi este cel mai slugarnic cult în relaţia cu zona politică.
09 mai, 2014
Cuviosul Portofenie
Fiilor, nu va lasati ademeniti de falsele moaste, vechi, tari si urat mirositoare ! Va rog sa veniti la biserica pentru ca am sa va poftesc sub patrafirul meu. Aici veti gasi unicele moaste vii, compuse dintr-un organ cilindric, vanjos si lung de 22 de centimetri, cu cap gros, precum si doua bile paroase si mari asemeni unor oua de strut. Sunt fierbinti, primitoare, izvorasc o mireasma dulce de stromeleag si daca le molfaiti alene, veti trezi izvorul de mir sub forma unui jet alb, laptos, fierbinte si reconfortant. Asadar, nu mai asteptati, ci poftiti la coada, la adevaratele moaste facatoare de minuni ale cuviosului Portofenie !
09 mai, 2014
Parintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Cocalarie, sărăntocilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ