Victor Ponta: Investiţia Bosch reflectă încrederea pe care compania o are în România

| 09 mai, 2014

Victor Ponta a declarat vineri, la inaugurarea fabricii Bosch din localitatea Jucu, că investiţia pe care compania germană a făcut-o în Cluj este una importantă şi reflectă încrederea pe care investitorul german o are în România.

Victor Ponta a precizat, cu aceeaşi ocazie, că ajutorul de stat oferit de Guvern pentru deschiderea noii fabrici, situate în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, s-a ridicat la 25 de milioane de euro.

'Investiţia Bosch este extrem de importantă, una care reflectă încrederea pe care compania o are în România. 70 de milioane de euro, câteva sute de locuri de muncă, toate acestea reprezintă veşti bune. Mă bucur că Ministerul Finanţelor a aprobat schema de ajutor de stat şi cred că participarea noastră cu peste 25 de milioane de euro la acest proiect este cea mai bună investiţie pe care poate să o facă Guvernul. Sunt convins că Bosch este în România pentru a rămâne, a continua să investească şi pentru a se extinde', a spus Victor Ponta.

Premierul a subliniat că investiţiile germane în România pe care le-a vizitat în ultimele zile, respectiv Bosch, Daimler şi Deutsche Bank, arată că România este o ţară atractivă pentru companiile care doresc să-şi extindă activitatea către Europa de Est.

Victor Ponta a amintit cu această ocazie şi de alte măsuri prin care Guvernul poate încuraja investiţiile şi a declarat că speră ca Bosch să aibă un profit cât mai mare pe care să-l reinvestească în România pentru a beneficia astfel de scutirea pe profitul reinvestit.

La tăierea panglicii inaugurale, premierul Victor Ponta l-a invitat, alături de celelalte oficialităţi şi de directori ai companiei, pe primarul Emil Boc.

La inaugurare au mai fost prezenţi şi vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, dar şi ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, prefectul Gheorghe Vuşcan şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Fabrica de la Cluj este cea dea doua fabrică Bosch din România de componente pentru tehnologia auto. În această unitate se vor produce componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto din Europa.

Potrivit reprezentanţilor companiei, componentele vor fi folosite, de exemplu, în sistemele de asistenţă la conducere şi în sistemele de siguranţă, cât şi în cele de reducerea consumului de combustibil.

Compania a investit peste 70 de milioane de euro în noua fabrică, situată la aproximativ 25 de kilometri de Cluj-Napoca.

Suprafaţa totală destinată producţiei este de circa 38.000 de metri pătraţi, iar până la finalul anului acesta reprezentanţii companiei intenţionează să ajungă la 750 de angajaţi.

Grupul Bosh este prezent la Cluj din luna noiembrie 2013, cu primul său centru de cercetare şi dezvoltare din România. Activitatea predominantă desfăşurată aici este dezvoltarea de componente electronice şi software pentru produsele fabricate în unitatea locală de producţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ