Cum a căzut “deontologul” Turcescu în contemplație la auzul dejecțiilor vărsate de Băsescu

| 09 mai, 2014

Emisiunea de joi seara a lui Robert Turcescu, în care l-a avut invitat pe Traian Băsescu, a fost un nou festival oarecare de ocări, atacuri la persoană și calomnii ordinare la adresa prim-ministrului.

Traian Băsescu a venit pregătit cu tot arsenalul de dejecții pe care le repetă constant în conferințele de presă, din postura de președinte, și l-a lăsat pe Turcescu simplu spectator în propria emisiune.

Băsescu joacă în aceaste alegeri în singurul mod în care știe să facă campanie: vine în emisiunea ‘colonelului’, sau a oricărui alt ‘deontolog’ care știe să nu-l întrerupă și nu să nu iasă din setul de subiecte agreate, și dă drumul la diluviul de mizerii pe adversar. Traian Băsescu a spus cele mai josnice lucruri și a inventat cele mai șocante minciuni despre adversării săi în campaniile electorale de până acum, iar aceasta nu este o excepție. În 2009, insinua într-o dezbatere cu Crin Antonescu faptul că s-ar face vinovat că nu și-a îngrijit prima soție, în condiția în care ea era grav bolnavă. La fel, înainte de alegerile din 2004, îl acuza pe Adrian Năstase că ar fi întreținut relații homosexuale. Anul acesta este rândul lui Victor Ponta.

Tehnica dezumanizării adversarului nu este inventată de Traian Băsescu, dar președintele este singurul care a uitilizat-o în mod programatic, care a orchestrat campanii întregi de denigrare ordinară și demonizare calculată a competitorilor săi. Și a făcut astea având mereu suportul media al unor jurnaliști servili, mult prea dornici să se compromită, lăsându-l să blesteme, să amenințe și să mintă pur și simplu neîntrerupt, fără fi deranjat să aducă și probe pentru cele spuse.

Știind ce lături vor fi împroșcate, Turcescu și invitatul său au anticipat încă din debutul emisunii o viitoare amendă din partea Consiliului Național al Audiovizualului. Băsescu a acuzat Guvernul și social-democrații că ar folosi instituțiile statului în interes propriu, că membrii consiliului ar acționa la comandă, și nu s-ar sesiza din proprie inițiativă să amendeze calomniile și injuriile pe care acesta le toarnă în capul oponenților.

Băsescu a ajuns în politica mareși mai apoi șef al statului făcând politică în acest mod: lansând torpile propagandistice, care sunt preluate de rețeaua sa de aparatcici și repetate apoi cu ghilimele de aceștia, ca să nu își asume răspunderea pentru asemenea mârșăvii. Băsescu nu explică vreodată de unde are informațiile și nu argumentează acuzațiile pe care le aduce; el construiește un om de paie, îl târăște prin toate noroaiele și apoi îl arată cu degetul, asmuțindu-și legiunile de portavoci, hrănite bine din bani publici în ultimii zece ani.

Dacă nu aveți nimic mai bun de făcut săptămâna viitoare și ajungeți să vedeți vreo emisiune a lui Turcescu, să fiți atenți cum moderatorul va insera pe nesimțite etichetele, acuzațiile și expresiile lui Băsescu. Să fiți convinși că, în timp ce Băsescu arunca flegme, Robert Turcescu nota atent ideile principale. Pentru președinte, strategia câștigătoare nu se schimbă!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mai, 2014
irinapop
Care-i adevarul?
Si totusi, cand si-a parasit Ponta prima nevasta pentru a se casatori cu draga de Daciana? Cand prima nevasta era gravida sau mai tarziu, dupa ce a nascut? De ce nu ne spui "mai draga" care este adevarul? Stiu ca astea-s lucruri de mahala, dar TOTUSI, daca tot te si ne bagi in cocina asta, care-i adevarul? A mintit Basescu?
09 mai, 2014
Dana
Expresii de ...
Vai ce expresii de MAHALA ai !! Unde ai facut scoala in mahalaua lui Vanghelie??

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ