Pentru Băsescu atacurile mișelești la familie nu sunt o noutate

| 09 mai, 2014

Atât în cazul afirmației din 2009 cât și în cazul declarației de joi seară, Traian Băsescu răstălmăcește detalii ce țin de viața privată a celor care i se opun, încercând să pună sub semnul întrebării caracterul acestora.

Traian Băsescu a dat joi seară un nou exemplu al modului demagogic în care domnia sa își desfășoară activitatea politică de atâția ani. După ce la șase și jumătate a încercat să creeze artificial câteva teme împotriva actualei puteri din spatele pupitrului de la Cotroceni, trei ore mai târziu Traian Băsescu se dezlănțuia cu adevărat în platourile B1Tv. În esență șeful statului nu a spus nimic nou în raport cu precedentele atacuri la adresa premierului, Traian Băsescu explicând pentru a mia oară cum primul-ministru Victor Ponta este un politician iresponsabil și, chipurile, dependent de grupuri de interese, moguli și baronii din PSD. Tot ca de obicei, românii au fost avertizați că în eventualitatea în care Victor Ponta va ajunge la Cotroceni, țara noastră va avea de suferit atât în plan intern, cât și în plan extern.

Însă, diferența între emisiunea de joi și alte atacuri publice ale lui Traian Băsescu la adresa primului ministru a fost reprezentată de modul în care șeful statului a încercat un argument ad hominem împotriva premierului. Astfel, referindu-se la prima căsnicie a lui Victor Ponta, președintele a declarat următoarele: „așa cum și-a lasat soția însărcinată în 6 luni ca să se căsătorească cu fiica unui om politic important, așa se comportă mereu”.

Declarația în sine constituie în primul rând o minciună ordinară, deoarece la momentul divorțului amiabil de prima sa soție, Victor Ponta avea deja un băiat de cinci ani, față de care a rămas apropiat. De asemenea, chiar mama premierului declara recent că relația dintre fiul său și fosta noră continuă să fie una normală, având în vedere că au un copil împreună.

Dincolo de atacul în sine, modul în care Traian Băsescu a făcut apel la viața personală a adversarului său politic nu reprezintă însă ceva nou. În 2009, în timpul dezbaterii de la Cluj, președintele, care atunci era în campanie în vederea realegerii, a sărit calul şi a sugerat că Antonescu, a cărui primă soţie s-a sinucis după o luptă grea cu cancerul, nu a fost alături de ea. "Decenţa ar trebui să vă spună că un bărbat care are trei femei în casă le respectă. Un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură să ajungă în situaţii dificile", a declarat atunci Traian Băsescu în fața unui Crin Antonescu care a rămas stupefiat de o asemenea afirmație.

Împreună, cele două momente demonstrează cât de jos se poate ajunge șeful statului atunci când vrea să își atace un adversar politic. Atât în cazul afirmației din 2009 cât și în cazul declarației de joi seară, Traian Băsescu răstălmăcește detalii ce țin de viața privată a celor care i se opun, încercând să pună sub semnul întrebării caracterul acestora. Trebuie remarcat de asemenea că liderul de la Cotroceni face apel la acest gen de atacuri atunci când consideră că trebuie să aplice o lovitură neașteptată adversarilor săi politici.

Atacurile ordinare proferate de Traian Băsescu la adresa familiilor adversarilor săi politici sunt reprezentative pentru modul în care șeful statului înțelege că trebuie dusă lupta politică, ele demonstrând de fapt cât de meschin este actualul lider de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ