Băsescu: Spun cu conştiinţa împăcată că arhivele SRI şi SIE au fost predate integral

| 09 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nu poate să-şi asume posibila lipsă a unor documente din arhiva fostei Securităţi care ar fi dispărut până în 2004, însă a dat asigurări că arhivele SRI şi SIE au fost predate integral.

 

Trebuie să spun că nu pot să îmi asum dacă din arhivă ar lipsi eventual documente care au dispărut până la începerea mandatului meu, în decembrie 2004, dar vă asigur că astăzi pot să spun cu conştiinţa împăcată că arhiva SRI s-a predat integral, arhiva SIE, care a culminat cu Dunărea Operativă, a fost de asemenea predată integral, şi acestea sunt lucruri cu care eu nu am venit în cap la început de mandat, dar, în discuţiile pe care le-am avut la începutul primului mandat, intelectualitatea mi-a pus în faţă aceste două probleme, pe care am încercat să le rezolv şi, zic eu, le-am rezolvat la un nivel acceptabil', a spus şeful statului, la ceremonia de decorare a unor personalităţi.

El a subliniat că raportul cu privire la condamnarea comunismului nu a fost făcut de el şi că el şi l-a însuşit.

'Este tot rodul muncii unor intelectuali, unor oameni obişnuiţi să descifreze documente şi să tragă concluzii despre semnificaţia lor', a adăugat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
O6vPyBjzDgqX
GOgeC9Nu
Townodhuc! That's a really cool way of putting it! http://wnjwykx.com [url=http://ftmyygsbihs.com]ftmyygsbihs[/url] [link=http://irdlwo.com]irdlwo[/link]
21 aug, 2014
IINxUOJqyHS
939YHUb9C
Keep on writing and chngigug away! http://wljbthtdidh.com [url=http://xduhrnii.com]xduhrnii[/url] [link=http://dspkfa.com]dspkfa[/link]
21 aug, 2014
akQUOpFm39
5W6nNokviIg
I might be beniatg a dead horse, but thank you for posting this!
20 aug, 2014
KVvHmNmq
LSFHRJjzXEBB
You've got to be kidding me-it's so trnpeaarsntly clear now!
18 aug, 2014
ksycIyjY09v
NCALxZJHILNd
So excited I found this article as it made things much quckrei!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ