Băsescu: M-am enervat pe Isărescu. Le ştie pe toate, dar spune numai părţi

| 09 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu îi este milă că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a plătit un impozit mare, pentru că acesta "le ştie pe toate dar spune numai părţi din ce ştie", menţionând că s-a "enervat" pe fostul premier.

"M-am enervat pe el, nu l-am auzit pe guvernator spunând: «Domnule Ponta, nu introduce 35 de taxe noi, că sufocă economia, peste trei ani nu va putea creşte economia cum trebuie». Nu mi-e milă că a plătit impozitul, pentru că le ştie pe toate, dar spune numai părţi din ce ştie", a spus Băsescu la B1TV, conform Mediafax.

Băsescu a mai spus, referindu-se la Mugur Isărescu: "Dacă tot are de făcut observaţii, să le facă pe toate".

Preşedintele a mai precizat că guvernatorul ar trebui să spună ce se va întâmpla peste trei ani, dar şi faptul că actuala creştere economică este rezultatul măsurilor luate de Emil Boc.

Guvernatorul BNR spune că fiscalitatea este chiar mai împovărătoare decât în urmă cu doi ani şi a dat ca exemplu, în lei vechi, suma pe care firma la care este acţionar a trebuit s-o achite la stat într-un singur trimestru, adăugând că ajustarea fiscală şi externă trebuia să fie suportată de cineva.

"Nu mi-am schimbat părerea că este greu să faci afaceri în România. Mi se pare chiar mai greu. Parcă nu s-a uşurat. Într-un trimestru am plătit 3 miliarde de lei vechi către stat. Mi se pare chiar prea mult, poate că este o percepţie şi poate că sunt subiectiv. Dar nici chiar aşa. Una-două, ba impozit pe aia, ba pe profit, poate ne uşurează acum cu profitul neinvestit. Când mi-a zis cât trebuie să plătească firma impozitul pe profit aproape că i-am închis telefonul în nas contabilului", a afirmat marţi guvernatorul Mugur Isărescu.

Oficialul BNR crede că aceste nemulţumiri au ajuns şi la Guvern şi speră că atât scutirea de impozit pe profitul reinvestit, cât şi reducerea CAS să dea o gură de oxigen mediului de afaceri.

Isărescu spune că prin relaxarea politicii fiscale se va scoate la lumină o parte din economia gri, inclusiv locurile de muncă la negru, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra bugetului, aşa cum s-a întâmplat şi în 2000, când a fost redus impozitul pe profit de la 40% la 25%, iar încasările s-au dublat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ