Guvernul propune un nou program cu fonduri nerambursabile pentru tinerii întreprinzători

| 14 mai, 2013

Un nou program destinat tinerilor întreprinzători va debuta din 30 mai, cu o finanţare de până în 100.000 de lei, din care 70% contribuţia statului şi 30% contribuţie proprie, a anunţat luni, Georgian Ghervasie, consilierul personal al premierului Victor Ponta.

"Există o serie de programe, prin intermediul Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, ce s-au relansat. Putem vorbi despre două programe importante: "Tânărul debutant", pentru persoane până în 35 de ani, cu o sumă nerambursabilă de până în 10.000 de euro, şi programul "Start", ce va debuta din 30 mai, de până în 100.000 lei, cu 70% contribuţia statului şi 30% contribuţie proprie. Sunt proiecte cu eligibilitate. Pentru a evita birocraţia, am discutat cu ministrul Grapini, toate vor fi online", a explicat Georgian Ghervasie.

Acesta a subliniat că, în ultimul an, în România şomajul a scăzut sub nivelul de 7%, până la 6,7%, ceea ce înseamnă jumătate din media europeană. În mai 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în sectorul privat există cu 70.0000 mai mulţi angajaţi în sectorul privat. În rândul tinerilor şomajul este de 25%.

"La capitolul tineri avem 25% la sută rata şomajului. Aş greşi să spun că stăm bine, dar, în comparaţie cu ţări ca Spania, Italia, ce depăşesc 50%, stăm bine", a precizat consilierul prim-ministrului.

Georgian Ghervasie a mai afirmat că, pentru sprijinirea afacerilor, în afară de programele pentru tineri, mai există programul "Mihail Kogălniceanu", lansat în 16 aprilie, de 400.000 lei, cu dobândă subvenţionată 100%, "Femeia manager", activităţi de comercializare, de producţie şi servicii, separat de ce înseamnă microîntreprinderi, IMM-uri, cu finanţări de 80% pentru microîntreprinderi, 70% pentru întreprinderi mici şi 60% pentru întreprinderi mijlocii, precum şi programul pentru dezvoltarea meşteşugurilor şi artizanatului, cu târguri total sponsorizate pentru participanţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ