Guvernul pune la bătaie 20 de milioane de franci elveţieni pentru creditarea IMM-urilor

| 24 oct, 2013

Guvernul României a încheiat un acord cu cel elveţian, prin care ţara noastră va primi 20 de milioane de franci ce vor intra în sistemul de creditare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, potrivit ministrului delegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini.

"Banii vor intra în sistemul de creditare prin CEC, banca statului. Fiecare IMM va putea să ia 100 de mii de franci elveţieni cu dobândă foarte mică, pentru că bani sunt donaţi statului român de credit, în cadrul unui acord cu statul elveţian", a spus ministrul elegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini.

Grapini a mai subliniat faptul că Executivul este preocupat să creeze un mediu concurenţial şi etic pentru companii, întrucât de prea mult timp lumea românească a afacerilor "a fost virusată de oameni care fac evaziune", ceilalţi fiind obligaţi să suporte taxe în plus pentru a se colecta la buget sumele necesare pentru Educaţie, Sănătate şi alte nevoi sociale.

Ea a mai anunţat că Guvernul are în lucru Legea IMM-urilor, care face posibil ca, în noul exerciţiu bugetar al UE (2014-2020), să fie dirijate spre întreprinderile mici şi mijlocii mai multe fonduri.

"Recent, a fost luată o hotărâre extrem de bună pentru IMM-uri, aceea prin care statul garantează pentru 50% din linia de credit pentru capital de lucru de până la 5 milioane de lei. Este un lucru extraordinar", a reamintit Grapini, subliniind de asemenea, importanţa deciziei Guvernului de a se împrumuta de la Trezorerie pentru plata proiectelor din fonduri europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ