Guvernul României a cerut de la Facebook datele personale a 36 de cetăţeni

| 28 aug, 2013

Autorităţile române au trimis solicitări către Facebook pentru a obţine datele a zeci de utilizatori ai reţelei, se arată în premieră în raportul publicat de Facebook, citat de ECONOMICA.net.

Este pentru prima oară când Facebook face public un astfel de raport, în care sunt incluse cererile primite de reţea de la autorităţile din mai multe state, în prima jumătate a acestui an.

Raportul cuprinde numărul total al cererilor din 74 de ţări. România este şi ea pe listă cu 16 astfel de cereri. Autorităţile române doreau să afle date despre 36 de utilizatori Facebook.

România a depus mai multe cereri decât ţările din Europa: Albania (6), Bosnia şi Herţegovina (4), Bulgaria (1), Croaţia (2), Republica Cehă (10), Danemarca (11), Islanda (1), Kosovo (2), Lituania (6), Macedonia (9), Muntenegru (2), Olanda (11), Serbia (1), Slovenia (6).

Cele mai multe cereri au fost din partea autorităţilor din SUA între 11.000 şi 12.000, care cereau date despre conturile a 20.000 – 21.000 de utilizatori. Pe locul doi se află India, cu 3.245 de cereri pentru 4.144 de utilizatori, urmată de Marea Britanie (1.975 cereri), Germania (1.886 cereri), Italia (1.705 cereri) şi Italia (1.547 cereri).

Guvernele care au solicitat Facebook informaţii despre conturile utilizatorilor au fost pentru investigaţii oficiale. Marea majoritate a acestor cereri se referă la cazuri penale, cum ar fi jafuri sau răpiri. În multe dintre aceste cazuri, aceste guverne au solicitat informaţii de bază , precum numele şi serviciul. Alte cereri pot solicita jurnalul adreselor IP sau conţinutul contului.

Vezi aici lista ţărilor care au solicitat Facebook date despre utilizatori

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ