Guvernul României, tare în online

| 05 noi, 2013

Proiectul posturi.gov.ro implementat de Guvernul României a fost unul dintre cele șapte propuse pentru premiul “Bright Spots”, oferit în cadrul Summit-ului Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă de la Londra. Această nominalizare vine ca o dovadă a aprecierii la nivel internațional a transparenței promovate de Executiv, prin intermediul mediului online. Cu alte cuvinte, Guvernul României este tare în online.

Cel puțin din acest punct de vedere, se observă două diferențe majore între fosta și actuala guvernare – folosirea mediului online în avantajul instituțiilor și cetățenilor deopotrivă și transparență în procesul de guvernare. Spre deosebire de pedeliști, Executivul în formula actuală a înțeles importanța dezvoltării mediului IT, cu tot ceea ce implică acesta, pentru a facilita o comunicare directă cu cetățeanul și pentru a veni în sprijinul nevoilor acestora.

Putem vorbi și despre proiectul Agenda Digitală pentru Europa 2020, prin intermediul căruia Guvernul Românie își propune să atingă potențial maxim la nivelul unor domenii de interes, precum cel social, economic, cu ajutorul internetului. La acest nivel putem înțelege și motivele pentru care premierul voia să participe la Summit-ul de la Bruxelles pe tema Agendei Digitale – guvernul monitorizează îndeaproape acest domeniu și se împlică, prin proiecte concrete în dezvoltarea lui.

Reușita este cu atât mai mare cu cât în cadrul Summit-ului au participat delegați din 61 de țări, care au prezentat proiecte de acest tip. Platforma online posturi.gov.ro a ieși în evidență pentru că reprezintă o inițiativă originală de a aplica principiul transparenței decizionale și a menține o legătură apropiată între Executiv și cetățeni prin intermediul new media. Practic, posturi.gov.ro pune la dispoziția celor interesați informații cu privire la posturile vacante din administrația centrală și locală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2013
cantautor
este "tare" in online si "moale" in rest...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ