Corpul de Control al premierului: Foştii miniştri Ialomiţianu şi Igaş au dat ilegal 60 de milioane de lei

| 08 noi, 2014

Foştii miniştri Gheorghe Ialomiţianu şi Traian Igaş au alocat 60 de milioane de lei din fondul de rezervă al guvernului către bugetul judeţului Cluj, pentru modernizarea stadionului, cu încălcarea legii.

Corpul de control a sesizat Parchetul Înaltei Curţi în acest caz. 

„Semnarea notei de fundamentare de către ministrul administraţiei şi internelor, domnul Constantin Traian Igaş, în calitate de iniţiator, şi de către ministrul finanţelor publice, domnul Gheorghe Ialomiţianu, în calitate de avizator, s-a realizat în condiţiile în care nu au fost respectate dispoziţile legale privind finanţele publice şi a fost încălcată procedura de elaborare, avizare şi prezentare a proiectelor de acte normative, având drept consecinţă diminuarea, în mod nelegal şi nejustificat, a bugetului de stat, respectiv a Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu suma de 60.000.000 ron”, se arată în raportul Corpului de Control.

„Ministrul Administraţiei şi Internelor, domnul Constantin-Traian Igaş, a semnat proiectul de hotărâre a Guvernului fără consultarea tuturor direcţiilor de specialitate cu atribuţii în domeniul elaborării, iniţierii şi avizării anteproiectelor de acte normative din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, încălcând astfel procedura reglementată prin Ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 533/2003”, se mai precizează în document.

Totodată, raportul Corpului de Control mai notează că nu a fost justificat caracterul urgent sau neprevăzut al cheltuielilor pentru care se solicita finanţarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, iar în Nota de fundamentare a H.G. nr. 1378/2010 nu a fost precizată suma exactă solicitată pentru finanţarea obiectivului de investiţii menţionat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 noi, 2014
Rodica
Oferta locuri de munca in toate localitatile! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ