Guvernul urmează să aprobe returnarea către transporatori a unei părţi din acciza de 7 eurocenţi

| 02 apr, 2014

Guvernul urmează să adopte în şedinţa de miercuri actul normativ prin care transportatorilor de mărfuri care prezintă facturi legale privind alimentarea cu carburanţi li se va returna o parte din cei acciza suplimentară de 7 eurocenţi, potrivit unui anunţ al premierului făcut duminică la un post de televiziune.

Victor Ponta a precizat atunci că suma care ar urma să fie înapoiată transportatorilor este de 4 eurocenţi pe litrul de motorină.

Executivul va discuta spre aprobarea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea articolului 176 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, informează Biroul de de presă al Guvernului.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, vor fi adoptate şi două Hotărâri privind suplimentarea bugetelor Ministerului Justiţiei, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Curţii Constituţionale pentru plata titlurilor executorii aferente trimestrului I al anului 2014.

Totodată, va fi adoptată şi o Hotărâre pentru aprobarea Protocolului între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării al Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul învăţământului militar, semnat la Bucureşti, la 2 decembrie 2013.

Executivul va aproba tot miercuri un Memorandum având ca temă acordul de principiu privind posibilitatea contractării de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), în perioada 2014-2017, a două serii de împrumuturi programatice pentru politici de dezvoltare, structurate în patru împrumuturi individuale anuale în valoare de până la 1 miliard de dolari echivalent fiecare. De asemenea va fi aprobat şi acordul de principiu privind contractarea de la BIRD a primului împrumut pentru politici de dezvoltare privind eficientizarea finanţelor publice şi creşterea economică, în valoare de până la 750 milioane euro, precum şi nota mandat de negociere a primului împrumut pentru politici de dezvoltare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ