Guvernul va aloca aproape 260.000 de lei pentru participarea României

| 16 apr, 2014

Guvernul va sprijini financiar participarea României la concursul Eurovision 2014, care se va desfăşura în luna mai la Copenhaga, cu o sumă de 259.250 de lei, a declarat Biroul de Presă al Executivului, într-un punct de vedere transmis Mediafax.

"În urma comunicării oficiale primite de către Guvernul României de la TVR, potrivit căreia Televiziunea Română nu poate asigura costurile presupuse de participarea artiştilor români la spectacolul de la Copenhaga, Direcţia Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a aprobat încheierea unui acord de parteneriat cu reprezentanţii României la Eurovision 2014", spune Biroul de Presa al Guvernului.

Conform Notei de fundamentare aprobată la nivelul SGG şi a Cancelariei primului-ministru, "suma totală ce va fi cheltuită din bugetul Direcţiei Strategii Guvernamentale este limitată la 259.250 lei", mai spune sursa citată.

România va fi reprezentată la Eurovision de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), cu piesa "Miracle", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat pe 1 martie.

Pe 10 aprilie, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat participarea României la Eurovision şi un buget de circa 178.000 de euro, la această finanţare asigurată de TVR urmând să se adauge şi un sprijin financiar din partea Guvernului.

"Nu are nicio legătură cu Consiliul de Administraţie al TVR. Are mai degrabă legătură cu faptul că vorbim despre imaginea României, că Televiziunea Română este limitată în finanţare anul acesta din cauza situaţiei în care se află şi atunci am ales să încercăm pe la diverse instituţii care ne-ar fi putut ajuta şi am găsit sprijin la Secretariatul General al Guvernului, la cabinetul primului-ministru, care finanţează, în sensul că decontează preproducţia de spectacol şi spectacolul de pe scenă şi un videoclip, care sunt practic cărţile de vizită ale României anul acesta în Europa la Eurovision", a spus Liana Stanciu pentru Mediafax.

Ea nu a spus care este suma pe care o va deconta Guvernul, însă a precizat că Executivul va sprijini prezenţa pe scena Eurovision a celor doi artişti, Paula Seling şi Ovi.

Întrebată care este bugetul asigurat de TVR pentru participarea la Eurovision, Liana Stanciu a spus că este în jur de 178.000 de euro. "131.000 de euro este taxa de participare, 14.000 de euro costă releele de transmitere, pentru că vor fi trei transmisiuni în direct, două semnifinale şi o finală, plus costurile de drum şi hotel. Atât poate plăti anul acesta Televiziunea Română", a mai spus Liana Stanciu.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 şi 10 mai, şi va fi transmis în direct în România la TVR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ