Guvernul va interzice acordarea de salarii compensatorii dacă sunt concediaţi sub 1.000 de salariaţi

| 16 aug, 2013

Disponibilizaţii din companiile care concediază mai puţin de 1.000 de oameni nu vor mai primi salarii compensatorii, se arată într-un text al unei ordonanţe a Guvernului.

Actul normativ a apărut pe site-ul Ministerului Economiei la începutul lunii martie. Acesta stipula cadrul legislativ pentru acordarea de salarii compensatorii angajaților de la companiile de stat, în urma restructurărilor din perioada 2013-2018.

La solicitarea premierului Victor Ponta, proiectul de ordonanţă a fost retras și repus în dezbatere publică după două săptămâni. Actul normativ acoperea iniţial 15 companii de stat, însă, ulterior, a fost extins pe toate companiile de stat și regiile autonome.

La sfârșitul anului lunii aprilie, proiectul a fost aprobat de guvern, iar acum este la cea de-a treia modificare. De această dată, Ministerul Finanțelor a propus ca salariile compensatorii să fie acordate doar în companiile în care restructurarea vizează mai mult de 1.000 de persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ