Guvernul vrea să-i învețe pe copii valoarea banilor

| 28 noi, 2013

Ministerul Educației a semnat un protocol de colaborare cu Banca Națională Română (BNR) pentru educarea timpurie a elevilor în domeniul financiar.

Inițiativa vine în completarea unei serii de evenimente derulate în 18 județe, în cadrul cărora peste 2 700 de elevi şi 500 de profesori au participat la întâlniri cu membri ai Consiliului de Administraţie al BNR și presupune familiarizarea elevilor cu noțiunile și mecanismele aferente domeniului financiar. În principiu, guvernul vrea să-i învețe pe copii valoarea banilor.

Guvernatorul Mugur Isărescu a explicat că este important ca elevii să știe să economisească, dar în același timp, pentru o economie sănătoasă la nivel național, ei trebuie să știe și să cheltuiască și să investească banii câștigați. Astfel, prin protocolul semnat, Ministerul Educației și BNR își asumă responsabilitatea de a crea un cadru propice pentru elevii din sistemul preuniversitar pentru ca aceștia să se familiarizeze cu domeniul financiar în cadru unor ore de studiu opționale și prin intermediul unor proiecte finanţate şi iniţiate de BNR, mai exact proiectul Să vorbim despre bani şi bănci, al vizitelor la sediul central sau sediile reţelei teritoriale al BNR şi la Monetăria Statului, în cadrul programului Şcoala Altfel.

Necesitatea unui astfel de proiect se justifică prin faptul că după 20 de ani, România încă se află sub media mondială la capitolul educație financiară, ocupând locul 31 în clasament. Isărescu explică că acest lucru se reflectă în calitatea dialogului cu instituţiile financiare şi în capacitatea acestei instituţii de a proomova o politică monetară corectă.

Importanța unei astfel de inițiative constă în oportunitatea pe care o oferă elevilor de a ieși din sfera masei omogene de manevră și de a-și contura o gândire proactivă în raport cu posibilitățile financiare pe care economia le pune la dispoziție. Pe scurt, în momentul în care tânărul înțelege mecanismele politicii financiare, înțelege care este circuitul banilor și în ce fel acționează instituțiile financiare pentru a stimula creșterea economică și ocuparea pe piața muncii, el va ști să identifice oportunitățile de afaceri în funcție de acești indicatori macroeconomici. Protocolul semnat între cele două instituții este în măsură să declanșeze o reacție în lanț- educație – inițiativă – dezvoltarea mediului de afaceri – creștere economică.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ