Guvernul vrea să reducă arieratele cu 15% în acest an

| 06 ian, 15:49

Guvernul şi-a propus reducerea arieratelor cu 15% în anul în curs, dar acest procent nu este impus companiilor cu capital de stat sau capital majoritar de stat care au arierate, ci reprezintă o medie pe fiecare minister în parte, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Prevederea este cuprinsa intr-un memornadum aprobat, miercuri, de Guvern. "Avem o tinta de reducere de 15% a platilor restante fata de cele programate la sfarsitul lui 2015. Modalitatea prin care poate fi calculat acest procent este una cumulativa pentru toate companiile aflate in subordinea unui minister, adica una dintre companii poate sa aiba o reducere a arieratelor mai mare de 15%, altele mai mica, dar media pe ministerul sau pe unitatea administrativa care gestioneaza companiile respective trebuie sa fie de 15%, deci lasa o anumita flexibilitate la nivelul ministerelor pentru calcularea acestor recueri de arierate", a spus Dan Suciu la finalul sedintei Executivului.

Documentul recomanda companiilor ca la elaborarea bugetelor de venituri si cheltuieli sa completeze o anexa de fundamentare care sa cuprinda masuri concrete pentru reducerea platilor restante.

Citeşte şi: Guvernul vrea să schimbe Codul fiscal. Persoanele fără venit ar putea scăpa de plata CASS

Dan Suciu a mai afirmat ca in termen de 15 zile de la aprobarea acestui memorandum, organele administratiei publice centrale vor prezenta Ministerului Finantelor Publice situatia privind reducerea platilor restante detaliata pe operatori economici.

Suma totala a arieratelor, in 2015, a fost de 3,4 miliarde lei. Guvernul anterior si-a propus plata a 45% din aceasta, dar tinta nu a fost atinsa. In prezent, nivelul arieratelor este de aproximativ 2 miliarde lei.

Ministerul Transporturilor si Ministerul Economiei au cate cinci companii cu datorii mari in subordine, Ministerul Energiei, trei, si Ministerul Comunicatiilor, una.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ