Guy Verhofstadt anunță posibila capitulare a lui Tăriceanu în disputa pe justiție

| 22 noi, 16:39

Liderul liberalilor europeni, Guy Verhofstadt, anunță că a convenit cu șeful ALDE de la București, Călin Popescu-Tăriceanu, că singura modalitatea de a garanta statul de drept în România este ”implementarea totală și necondiționată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția”.

Liderul liberalilor din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, anunță o posibilă capitulare a lui Călin Popescu-Tăriceanu în disputa pe tema justiției.

”Ieri, m-am întâlnit cu dl. Tăriceanu la București. Am convenit că singura modalitate de a garanta statul de drept în România este implementarea totală și necondiționată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția. Asta înseamnă că toate cele trei chestiuni aflate în dispută – modificarea legilor justiției, a Codului penal și a Codului de procedură penală – trebuie să fie rezolvate prin punerea în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și apoi, după aprobarea de către Guvernul și Parlamentul de la București, o a doua opinie a Comisiei de la Veneția este necesară. Pentru ALDE, aprobarea finală din partea Comisiei de la Veneția este indispensabilă”, scrie Guy Verhofstadt pe Facebook.

Verhofstadt a transmis și miercuri un mesaj dur majorității PSD-ALDE, chiar în timpul unei întâlniri cu guvernul de la București.

"La această oră sunt într-o ședință cu guvernul român. Mesajul meu pentru ei este că România se află la răscruce: fie alege să respecte și să apere principiile democratice în acord cu normele statului de drept, fie alege calea iliberală. Îi voi încuraja să facă prima alegere, dar dacă vor opta pentru cea de-a doua mesajul meu e clar: nu în numele nostru și mai ales nu cu numele nostru", a scris Guy Verhofstadt, pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ