Transportatorii rutieri au agreat cu ASF un tarif maxim al poliţelor RCA de 7.500 lei/an

| 15 sep, 16:31

Transportatorii rutieri au convenit, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), un tarif maxim al poliţelor RCA de 7.500 de lei/an, după ce, iniţial, s-a vorbit despre un cuantum de 6.149 lei/an.

"Există o delegaţie de patru persoane la ASF care a discutat şi a ajuns la o înţelegere, o mostră de calcul. Au făcut calculele pentru vehicule comerciale de peste 16 tone la o valoare ţintă de 7.500 de lei, care să fie valabilă din 3 octombrie", a declarat secretarul general UNTRR, Radu Dinescu.

"Este nevoie de avizul Consiliului Concurenţei şi al Guvernului pe acest tarif. S-a convenit să se ia în calcul frecvenţa şi dauna medie, ţinând cont de daunele întâmplate şi neavizate, precum şi de trendul acestora, de asemenea cheltuielile administrative de achiziţie şi taxe - maximum 25%. Se va folosi sistemul de bonus malus, bonus în principiu şi malus nu, pentru că pe perioada acestui tarif fixat, malus, trebuie să clarificăm cu ei. O să ne cheme la discuţii să ne arate structura tarifului. Dacă reuşim să obţinem mai jos, va fi excelent. La discuţii vom fi chemaţi probabil săptămâna viitoare. Pentru noi este ok şi mâine", a mai spus Dinescu. 

Iniţial, discuţiile de la ASF duseseră la un tarif maxim al poliţelor RCA de 6.149 lei/an pentru un camion faţă de 20.000 lei pe an în prezent. 

Protestul transportatorilor s-a încheiat, iar aceştia au început să părăsească Piaţa Victoriei.

Tag-uri: augustin hagiu, RCA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ