HAOS în sistemul salarizării bugetarilor. Un consilier juridic este plătit mai prost ca un şofer

| 25 apr, 11:22

Deciziile adoptate de-a lungul timpului privind salarizarea bugetarilor au generat în administrație un haos în care un angajat are un salariu și de 4 ori mai mare sau mai mic decât un alt bugetar cu aceeași funcție dintr-o altă instituție sau chiar din același minister, iar un consilier juridic este plătit mai prost decât un șofer.

Bugetarii sunt  plătiți diferit în funcție și de persoana la cabinetul căreia lucrează fiecare în minister, chiar dacă au aceeași funcție.

Astfel, un consilier din Ministerul Educației are un salariu minim net de 1.025 lei și unul maxim net de 4.092 lei (diferență generată de funcția persoanei la cabinetul căreia lucrează), unul din Ministerul Dezvoltării are un salariu minim de 1.631 lei și unul maxim de 5.951 lei, unul din Ministerul Justiției are un salariu minim de 3.952 lei și unul maxim de 9.012 lei, în timp ce diferența salarială din Ministerul Muncii pentru un consilier este de 807 lei-12.769 lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ