Hârtia folosită pentru chitanţele de la magazine, plină de chimicale. La ce toxine suntem expuşi

| 28 feb, 2014

Chitantele bancare si bonurile de cumparaturi ne expun la o substanta numita bisfenol A (BPA), o posibila cauza a infertilitatii si a subdezvoltarii creierului la copii, se arata intr-un studiu recent.

Cercetatorii au descoperit ca aceia care umbla cu chitantele imprimate pe hartie termica, pentru doua ore la rand, au o concentratie mai mare de bisfenol A (BPA) in urina. Expunerea la BPA a mai fost in trecut legata de probleme medicale, precum impactul pe care il are asupra functiei reproducatoare, la adulti, si subdezvoltarea creierului la copii.

BPA se mai gaseste si in sticlele de plastic, conservele de hrana, dar si in chitantele folosite nu numai la bancomate, ci in supermarketuri, ori la benzinarii.

Studiul, citat de Daily Mail, a aparut in jurnalul medical JAMA. Doctorul Shelley Ehrlich, de la spitalul pentru copii din Cincinnati, SUA, a testat efectul pe care hartia care este folosita la imprimarea chitantelor il are asupra oamenilor. Analiza a fost realizata pe 24 de voluntari, iar BPA a fost detectat intr-o cantitate mai mare in cazul celor care au umblat cu respectiva hartie.

Cei mai expusi sunt vanzatorii si casierii, care lucreaza toata ziua cu chitante si bonuri imprimate pe acest tip de hartie, dar este nevoie de un studiu la o scara mai mare pentru a confirma implicatiile medicale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 2014
Dinuletz Costelus Pasarel
DA
Ponta a lucrat in tinerete cu astfel de chitantze?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ