Hellvig: Să organizăm referendumuri care să nu fie subsumate altor interese

| 19 iun, 2013

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, afirmă că reluarea referendumului privind Parlamentul reprezintă o temă care se doreşte să fie impusă agendei publice, în prezent, punctând că “ trebuie să fim capabili a organiza referendumuri care să nu fie subsumate altor interese” .

“ Să fie sau să nu fie reluat referendumul din 2009 privind parlamentul? O temă care se doreşte a fi impusă agendei publice în aceste zile. Eu cred că, în general, nu doar pe tema asta, trebuie să învăţăm să fim capabili a organiza referendumuri care să nu fie subsumate altor interese” , scrie Hellvig pe blogul său.

El subliniază că Guvernul şi majoritatea USL au o agendă bine determinată de problemele reale ale românilor şi ale societăţii. Hellvig arată că România se confruntă cu probleme în domeniul sanitar, infrastructură şi educaţie, context în care se întreabă dacă reluarea referendumului este necesară.

De asemenea, liberalul menţionează că susţine reducerea numărului de parlamentari, dar apreciază că Parlamentul trebuie să rămână bicameral, însă dimensionat în funcţie de numărul populaţiei. “ Fac menţiunea fermă: sunt pentru reducerea numărului de parlamentari, dar sunt pentru un parlament dimensionat în raport cu numărul populaţiei. Dar la fel de ferm sunt pentru un parlament bicameral” , spune el.

Hellvig arată că România face parte dintr-o Europă în care statele de dimensiunea ţării noastre au parlamente bicamerale. Ţările europene cu o singură cameră a parlamentului tind spre parlament bicameral. "Şi atunci întreb: noi de ce vrem să ieşim din rând? Eu am răspunsul. Şi dumneavoastră. Şi alţi români. Şi cel care propune asta. Doar că răspunsurile noastre sunt diferite, iar soluţiile noastre diferite au şi ele resorturi diferite" , scrie Hellvig.

Totodată, Hellvig adaugă că referendumul din 2009 privind Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari nu a fost neapărat invalidat. “Românii au trecut peste moment şi au ales anul trecut o altă echipă să îi guverneze. A votat această echipă cunoscându-i programul, care a fost explicat şi împărtăşit tuturor cetăţenilor. Asta înseamnă că a acceptat propunerile acestei echipe” , mai spune liberalul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ