HG privind reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom, publicată în MO

| 05 aug, 2013

Hotărârea care prevede reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom prin vânzarea pachetului minoritar de acţiuni pe care statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), le deţine în companie, a fost publicată în Monitorul Oficial (MO).

Conform documentului, ministerul de resort va angaja un consultant specializat, bancă de investiţii sau consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii financiare pe piaţa de capital.

În vederea organizării procesului de selecţie, evaluării ofertelor consultanţilor şi selectării consultantului se va constitui o comisie de evaluare şi selectare a consultantului. 

Indemnizaţia membrilor comisiei, inclusiv a preşedintelui acesteia, va fi în cuantum de maximum 2.500 lei/lună, iar cheltuielile vor fi suportate de Ministerul Societăţii Informaţionale.

Guvernul a adoptat, în data de 24 iulie 2013, o Hotărâre care prevede reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom prin vânzarea pachetului minoritar de acţiuni pe care statul român, prin MSI, le deţine în companie.

Acţiunile au o valoare nominală de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentând în total 45,99% din capitalul social al Romtelecom.

Potrivit ministerului de resort, finalizarea procesului de privatizare este considerată oportună în contextul economic actual şi al profitabilităţii companiei care, în anul 2012, a înregistrat un profit de 312,634 milioane lei la o cifră de afaceri de 2,729 miliarde lei. 

Acţiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat iniţial în anul 2005, trei ani mai târziu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale reluând acţiunile de finalizare a privatizării companiei.

În ultimii trei ani, situaţia financiară a Romtelecom arată faptul că, în anul 2010, s-a înregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifră de afaceri de 3,028 miliarde lei, în anul 2011 pierderea se ridica la 884,642 milioane lei, pentru o cifră de afaceri de 2,803 miliarde lei, în timp ce, în anul 2012, s-a înregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifră de afaceri de 2,729 miliarde lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ