HOREA UIOREANU a scăpat de arestul la domiciliu

| 31 mar, 09:01

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a scăpat de arestul la domiciliu. Magistraţii Tribunalului Cluj au decis înlocuirea acestei măsuri preventive cu cea a controlului judiciar.

De aceleaşi veşti bune au avut parte şi alţi doi oameni de afaceri judecaţi pentru fapte de corupţie în acelaşi dosar. Interesant este că Uioreanu s-a opus deciziei de eliberare din arestul la domiciliu, probabil pentru că timpul petrecut astfel în locuinţa sa se va scădea dintr-o eventuală condamnare viitoare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

Horea Uioreanu se afla în arest la domiciliu din 12 noiembrie 2014. Atunci, magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis înlocuirea arestului preventiv, cu cel la domiciliu, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a stat şase luni în spatele gratiilor.

Acum, judecătorii Tribunalului Cluj au hotărât să îi ofere mai multă libertate lui Uioreanu, astfel încât să poată să-şi părăsească locuinţa, dar să dea cu subsemnatul la Poliţie din când în când, aşa cum prevede măsura controlului judiciar.

Aceeaşi decizie a fost valabilă şi pentru Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, doi oameni de afaceri judecaţi în acelaşi dosar.

Fostul şef al Consiliului Judeţean Cluj a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Cei doi afacerişti sunt judecaţi pentru dare de mită. În acelaşi dosar este cercetatt în stare de libertate şi consilierul judeţean liberal Ioan Petran, tot pentru dare de mită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ