Hormonul care elimină plăcerea de a fuma ar putea fi răspunsul dependenţilor de nicotină

| 21 oct, 2013

Acest hormon este eliberat in corp atunci cand mancam si este vinovat pentru senzatia de saturatie, de la sfarsitul mesei. GLP-1 ar putea fi raspunsul celor care vor sa se lase de fumat.

Cercetatorii sustin ca daca vor reusi sa ii blocheze receptorii ar putea preveni senzatia de satisfactie a fumatorilor, dupa ce au savurat o tigara.

Receptorii GLP-1 sunt activati in acea parte a creierului care este legata de satisfactie si de resplata. Acest lucru indica faptul ca hormonul este implicat in mod direct in experienta noastra de multumire, satisfactie personala.

“Fara acest tip de satisfactie, un fumator nu va mai simti nevoia de a-si aprinde tigarea.”, a declarat Elisabet Jerlhag, unul dintre cercetatorii implicati in studiu. Oamenii de stiinta investigheaza potentiala arma impotriva viciului.

Potrivit Sciencenordic.com, numarul fumatorilor inraiti sunt in scadere, insa ramane una dintre cele mai mari provocari, in ceea ce priveste sanatatea publica.

Deocamdata, efectele hormonului asupra creierului au fost testate doar pe soareci. Studiul ar putea duce la o noua medicatie, complet diferita de cele existente in momentul de fata, pe piata.

Tag-uri: fumat, GLP-1, hormon, nicotina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ