Hotelierii români îşi mută firmele în Bulgaria

| 28 feb, 2014

Hotelierii de pe Litoralul românesc al Mării Negre au început să îşi deschidă firme de management în Bulgaria, pentru că impozitele şi taxele sunt mai mici decât în România, a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"Procedeul este următorul: eu, ca patron român de hotel, îmi deschid o firmă de management hotelier în Bulgaria şi acolo angajez personalul, tot români. În România, taxele pe angajat sunt de 86%, iar în Bulgaria - doar 43%. În afară de asta, TVA şi impozitul pe profit sunt mai mici în Bulgaria. Cu firma de management astfel înfiinţată, eu îmi administrez hotelul cu costuri la jumătate", a explicat Răducan.

El a declarat că anul trecut au încercat acest experiment câţiva hotelieri de pe litoral, iar în acest an în Bulgaria s-au înregistrat câteva zeci de firme de acest fel. Răducan se aşteaptă ca fenomenul să ia amploare în viitorul apropiat.
"Tot mai mulţi proprietari de hoteluri de pe Litoral intenţionează astfel să evite impozitele din România. Dacă la ei experimentul a dat rezultate, fenomenul va cuprinde probabil şi hotelurile din alte zone ale României", a menţionat Răducan, subliind că FPTR pe care-l reprezintă nu stimulează asemenea practici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ