HP se divide în două companii separate

| 06 oct, 2014

Grupul informatic american Hewlett-Packard Co a anunţat luni că se va împărţi în două companii în ideea de a separa operaţiunile cu probleme din domeniul calculatoarelor şi imprimantelor personale de activităţile în creştere din domeniul serviciilor şi echipamentelor hardware pentru companii, anunţ care confirmă o informaţie publicată duminică în Wall Street Journal, transmite Reuters.

Divizarea ar urma să se încheie până la finele lui 2015 iar acţionarii HP vor deţine o participaţie în ambele companii printr-o tranzacţie care să fie scutită de taxe pentru acţionari. Împărţirea va conduce însă la o restructurare masivă a uneia din cele mai mari companii din sectorul IT, care în prezent are peste 300.000 de angajaţi şi venituri de 112 miliarde de dolari.

'Acţionarii vor putea să investească în grupurile de active care doresc fără teama ineficienţelor care afectează în mod inevitabil marile conglomerate', a declarat fostul preşedinte al HP, Ralph Whitworth.

Divizia dedicată serviciilor pentru companii va fi botezată Hewlett-Packard Enterprise şi va fi condusă de Meg Whitman, actualul director general al grupului Hewlett-Packard. Cealaltă, botezată HP Inc., va regrupa ooperaţiunile HP din domeniul calculatoarelor şi imprimantelor personale şi va fi condusă de Dion Weisler în timp ce Meg Whitman va fi preşedintele consiliului de administraţie. Fiecare din cele două ramuri de activitate sunt responsabile în prezent pentru aproximativ jumătate din veniturile şi profiturile grupului.

Odinioară, cel mai mare producător mondial de calculatoare personale, Hewlett-Packard, a fost afectat de tranziţia de la PC-uri la smartphone-uri şi tablete, în condiţiile în care HP nu produce niciunul din aceste dispozitive mobile.

HP este ultima dintr-un şir de companii care, deseori la presiunile acţionarilor, au renunţat la unele operaţiuni în încercarea de a deveni mai suple şi a profita de sectoarele cu creştere rapidă. Săptămâna trecută, compania de licitaţii online eBay Inc a anunţat că se va separa de serviciul de plăţi electronice PayPal. Mai mulţi investitori şi analişti au cerut divizarea HP sau vânzarea operaţiunilor din domeniul calculatoarelor personale, astfel încât HP să se poată concentra pe operaţiunile mai profitabile vizând oferirea de servere, echipamente de reţea şi stocare a datelor pentru companii.

Tag-uri: hp
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ