Hrebenciuc la Steaua. Avantaje și riscuri pentru PSD

| 03 iun, 2013

La nivelul imaginii publice, Steaua și brand-ul pe care îl reprezintă vor fi asociate într-o anume măsură PSD. Ceea ce nu va aduce în mod automat beneficii pentru formațiunea condusă de Victor Ponta.

Condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare a lăsat formația campioană într-o situație financiară complicată, care ar putea deveni chiar dramatică în sezonul următor, în condițiile în care lipsesc fondurile necesare campaniei de transferuri.

Viitorul Stelei depinde de performanțele pe care formația roș-albastră va reuși să le obțină în sezonul 2013 – 2014 și, în primul rând, de o calificare în grupele Ligii Campionilor. Numai că, pentru a depăși cele două tururi preliminare, play-off-ul și a spera la zecile de milioane de euro pe care i le va aduce o calificare, Steaua are nevoie de transferuri care să aducă mai mulți fotbaliști de valoare, gata să dea totul pentru echipă.

În aceste condiții, cele 3 milioane de euro cu care Viorel Hrebenciuc și-a arătat disponibilitatea să finanțeze Steaua ar putea oferi clubului din Ghencea o soluție pentru stabilitatea financiară necesara pregătirii în liniște a sezonului următor. Implicarea lui Viorel Hrebenciuc la Steaua ar putea avea însă și alte consecințe, vizibile la nivel imagologic și în sondaje.

Chiar dacă nu mai este un comunicator principal ai PSD, Viorel Hrebenciuc rămâne totuși unul dintre membrii marcanți ai formațiunii social-democrate. Ca urmare, la nivelul imaginii publice, Steaua și brand-ul pe care îl reprezintă vor fi asociate într-o anume măsură PSD. Ceea ce nu va aduce în mod automat beneficii pentru formațiunea condusă de Victor Ponta.

Nu trebuie uitat faptul că fotbalul românesc nu are cea mai bună imagine. Nici chiar Steaua nu a fost ferită de scandaluri cu iz de corupție, cel mai vizibil fiind celebra valiză care va primi verdictul pe 4 iunie. Prin urmare, orice asociere trebuie să țină cont de acest element.

În principiu, suporterii Stelei ar putea privi cu simpatie către ajutorul venit din partea lui Viorel Hrebenciuc și, deci, spre PSD. Dar trebuie luat în calcul că, în cazul în care intenția lui Hrebenciuc se va concretiza,  PSD se va confrunta cu acuzații privind intenția de a transforma Steaua într-un vehicul electoral.

Credibilitatea unor asemenea atacuri va depinde si de tipul de implicare în viața echipei pentru care va opta Viorel Hrebenciuc, din postura de finanțator. Cu cât aceasta va fi mai redusă, cu atât publicul se va convinge mai repede că acuzațiile aduse împotriva formațiunii lui Victor Ponta nu se susțin. Ceea ce ar însemna o asociere imagologică pozitivă între Steaua și PSD. Situația ar putea fi însă diametral opusă dacă, dimpotrivă, Viorel Hrebenciuc va alege să se implice la vedere la Steaua, în încercarea de a-și întări propriul profil imagologic.

În concluzie, ipoteticul sprijin lui Viorel Hrebenciuc acordat echipei Steaua s-ar putea dovedi o armă cu două tăișuri pentru PSD. Steaua este cea mai simpatizată echipă. Gigi Becali a profitat din plin de acest lucru, dar a și avut de pierdut atunci când a amestecat fotbalul cu politica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ