Hușanu (SANITAS), despre bugetul Ministerului Sănătății: Creșterea este undeva de 5 %, față de 2017. Sumele merg spre spitale

| 11 dec, 20:12

Bugetul pentru 2018 al Ministerului Sănătății este mai mare cu aproape 5% comparativ cu cel din 2017, sumele suplimentare fiind alocate pentru investiții în spitale noi și finalizarea proiectelor deja începute, a declarat luni, pentru AGERPRES, președintele SANITAS București, Viorel Hușanu.

"Ca în fiecare an în ultima perioadă, bugetul sănătății este în creștere. Sigur că este o creștere binevenită. Anul viitor discutăm undeva la 5% comparativ cu 2017, la bugetul Ministerului Sănătății. Sumele se vor duce, așa cum este și normal, în investiții de spitale noi, cele nouă spitale regionale, la finalizarea investițiilor în anii precedenți și așa mai departe. Este de aplaudat că se va acorda o mai mare atenție asistenței medicale de urgență, programelor de sănătate și medicilor de familie", a spus Hușanu.

Referindu-se la majorările salariale prevăzute în 2018 pentru personalul medical, inclusiv indemnizația de hrană, Hușanu a precizat că s-au primit asigurări că sumele alocate în buget sunt suficiente.

"În ceea ce privește resursa financiară necesară majorărilor salariale personalului din sănătate și altor drepturi, de la sporuri la indemnizația de hrană, am primit asigurări că sumele sunt suficiente. Cred că este imperios necesar ca autoritățile să realizeze că în zona personalului medical am atins deja o limită ca număr de personal care a mai rămas în țară și noile majorări, sunt, să zic așa, un colac de salvare astfel încât să oprim plecarea cadrelor medicale din țară și deprofesionalizarea sistemului", a subliniat liderul sindical.

Nu în ultimul rând Hușanu a apreciat că "ne aflăm într-un moment T-zero pentru sistemul sanitar românesc". Potrivit acestuia, angajaților trebuie să li se ofere salarii și condiții de muncă mai bune, în paralel cu investiții în materiale și aparatură noi, în caz contrar "nu vom face decât să continuăm să vedem sănătatea ca fiind o prioritate doar pe hârtie".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ