Hușanu (Sanitas): Spitalele mari nu au buget pentru vouchere de vacanță

| 26 iul, 09:51

Reprezentanții Sanitas solicită o întâlnire de urgență cu premierul sau cu un vicepremier pentru a clarifica problema voucherelor de vacanță, în contextul în care spitalele mari și institutele nu au buget pentru aceste sporuri, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Federației Sanitas Viorel Hușanu.

"Am trimis o adresă către Guvernul României prin care solicităm o întâlnire cu premierul, sau un vicepremier, pentru că au început deja pe legea salarizării să apară primele semnale negative. Au început primăriile să acorde voucherele de vacanță. Spitalele mari, spitalele grele, Spitalul de Urgență și institutele nu au buget, nu au bani pentru așa ceva și au început oamenii să vocifereze și acea teamă, așa cum am spus și în trecut, va fi și legată de sporuri. Spitalele din subordinea administrației locale vor avea bugetul necesar acestor sporuri, spitalele mari nu vor avea de unde și în acest sens astăzi am înaintat o adresă către Guvernul României, solicitând o întâlnire de urgență, pentru a clarifica lucrurile, pentru că vor degenera", a spus Hușanu.

Acesta a mai adăugat că, dacă vor apărea primele vouchere de vacanță doar la spitalele mici, vor fi nemulțumiri în cadrul salariaților din spitalele mari.

Voucherele de vacanță vor fi acordate în sistemul public fie din 2017, fie din 2018, de către fiecare ordonator de credit în funcție de solicitările angajaților, dar și de disponibilitățile financiare ale instituției pentru acest an, se menționează în Programul de Guvernare 2017-2020.

'Toți salariații din sistemul public vor beneficia de un voucher de vacanță în valoare de 1.450 lei valabil până la finalul anului 2018. Acordarea acestora se va face fie în 2017, fie în 2018 de fiecare ordonator de credit în funcție de solicitările angajaților, dar și de disponibilitățile financiare ale instituției pentru 2017. Bugetele instituțiilor publice vor cuprinde obligatoriu, începând cu 2018, alocări financiare pentru dotarea și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru cei aflați în slujba statului', se menționează în document.

Tag-uri: Husanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ