Huawei investește 100 milioane$ în România până în 2018

| 09 iul, 2013

Producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei a avut în România, anul trecut, afaceri de 249 milioane de dolari, în creştere cu sub 10% faţă de anul precedent, estimând pentru acest an un avans până la 260 milioane de dolari.

Directorul Departamentului Conturi Integrate al Huawei România, Vlad Doicaru, a declarat că din 260 milioane dolari, aproximativ 100 milioane dolari reprezintă afaceri derulate prin intermediul entităţii din România, Huawei Tehnologies SRL. 

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi al Huawei în România, acesta a ajuns la 800, iar până la finalul anului viitor numărul acestora ar putea creşte la 1.200.

De asemenea, Vlad Doicaru a declarat că până în 2018 compania intenţionează să investească 100 milioane de euro în România în cadrul proiectelor, cât şi al centrului de servicii, inclusiv taxe şi plăţi către terţi şi furnizori. 

Producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei organizează, astăzi, o conferinţă de presă şi o expoziţie tehnică, pentru a marca 10 ani prezenţă în România. La eveniment participă premierul Victor Ponta şi Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională.

Investiţiile companiilor din Shenzhen, zonă economică specială a Chinei, unde îşi au sediile giganţii mondiali în industria telecomunicaţiilor Huawei şi ZTE, sunt bine venite în România, iar relaţiile economice pot să evolueze foarte bine, a spus, recent, premierul Victor Ponta, la întâlnirea cu viceprimarul Shenzhenului, Tang Jie.

"Am auzit cu toţii despre istoria extraordinară a oraşului şi despre dezvoltarea extraordinară în special prin investiţiile economice şi prin companiile care sunt aici. Din acest motiv, în aceste zile de vizită, am dorit să fim aici la Shenzhen cu toată delegaţia, pentru a întâlni autorităţile locale şi pentru a vizita trei dintre companiile dvs. importante (Huawei, ZTE, China Nuclear Electric). Avem proiecte economice importante cu toate cele trei şi sperăm ca relaţia de colaborarea dintre România şi aceste companii să evolueze", a afirmat Victor Ponta.

Şeful Guvernului a mers la sediul central al furnizorului de echipamente şi servicii de telefonie Huawei, din oraşul Shenzen, în sudul Chinei. În România, filiala Huawei are 380 de angajaţi, dintre care 100 chinezi. "Deocamdată fac toată mentenanţa pentru Europa de la noi şi vor să-şi mărească prezenţa", a afirmat Victor Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ