Hunedoara: Masca de protecţie este obligatorie în 24 de localităţi, în toate spaţiile publice

| 16 oct, 21:23

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara a hotărât că purtarea măştii de protecţie este obligatorie, de vineri, în toate locurile publice deschise din 24 de localităţi ale judeţului, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit pragul de 3 la 1.000 de locuitori, pentru a preveni astfel răspândirea noului coronavirus, a informat Instituţia Prefectului.

 

Totodată, în întreg judeţul Hunedoara, masca de protecţie va trebui folosită obligatoriu de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în vecinătatea instituţiilor de învăţământ, pe o rază de 50 de metri, dar şi în spaţiile publice deschise cum sunt pieţele, târgurile, staţiile de autobuz sau zonele pietonale comerciale.
Participarea la procesiunile religioase şi pelerinaje este permisă doar pentru persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea în care are loc evenimentul respectiv.
De asemenea, nunţile, botezurile, mesele festive au fost interzise.
Cele 24 de localităţi unde masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise sunt situate în mediul rural.
În alte 20 de localităţi ale judeţului, între care oraşele Brad, Hunedoara, Petrila şi Simeria, a fost calculată o incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori, fără să fie depăşită limita de 3 la 1.000 de locuitori.
"Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara calculează zilnic, pentru fiecare localitate din judeţ, incidenţa cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile şi prezintă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în prezenta hotărâre", se mai arată în documentul CJSU Hunedoara.
Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise vor afişa la loc vizibil informaţiile despre obligativitatea purtării măştii de protecţie, se mai precizează în hotărârea CJSU Hunedoara.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ