Îți începi dimineața cu pâine prăjită? Iată ce se întâmplă în corpul tău când o consumi

| 20 noi, 10:18

Nutritionistii avertizeaza ca alimentele preparate termic la peste 120C provoacă apariția unor substanțe cancerigene, acrilamide.

Prof. Guy Poppy a precizat că nivelul de acrilamide este direct proporţional cu gradul de gătire, deci cu cât pâinea sau cartofii sunt mai crocanţi, cu atât nivelul de acrilamide pe care îl conţin este mai mare.

Guy Poppy a mai spus că pâinea prăjită cu cel mai mic nivel de acrilamide trebuie să aibă o culoare cât mai deschisă posibil.

Citește și:  Asociaţia Română a Cărnii: Carnea roșie și preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariția cancerului

Acrilamidele sunt nişte substanţe cancerigene care se formează din reacţia dintre aminoacizii, zaharurile şi apa din cartofi şi pâine, la temperaturi de peste 120C, scrie observator.tv.

Nivelul de acrilamide prezent în pâinea cel mai puţin prăjită este de aproximativ 9 micrograme per kilogram, în timp ce pâinea cea mai mult prăjită (cea de culoare neagră) este de 167 micrograme per kilogram.

Tag-uri: cancer, paine prajita
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ