Ialomiţianu: FMI n-a avut încredere în scăderea TVA la pâine şi a obligat Guvernul să crească taxele

| 30 iul, 2013

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a declarat, astăzi, că FMI, CE şi BM au fost de acord cu reducerea TVA la pâine dar nu au avut încredere că măsura va avea efectul scontat şi au obligat Guvernul să crească impozite şi taxe în compensaţie.

Ialomiţianu a făcut această precizare după întâlnirea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene cu PDL.

"FMI, BM, CE au fost de acord cu această măsură, dar nu au avut încredere că va avea efectul scontat şi au obligat Guvernul să crească impozite şi taxe, să vină cu măsuri compensatorii", a precizat Ialomiţianu răspunzând unei întrebări referitoare la reducerea TVA la pâine.

El a spus că PDL susţine reducerea TVA la pâine, dar atrage atenţia că Guvernul nu a venit cu măsuri care să ducă la scăderea preţului la pâine şi reducerea evaziunii fiscale.

Ialomiţianu a mai declarat că PDL le-a atras atenţia reprezentanţilor FMI, BM şi CE că măsurile luate de Guvernul Ponta nu vor avea efecte şi le-a spus că este nevoie de o relaxare fiscală, de scădere a cotei unice şi a CAS.

Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor, a făcut aceste precizări după ce o delegaţie a PDL s-a întâlnit cu reprezentanţii FMI, BM şi ai CE la sediul din Modrogan al partidului, arătând că discuţiile au fost "constructive".

"Discuţiile s-au axat pe sprijinirea mediului de afaceri, le-am spus foarte clar că fără o relaxare fiscală nu putem reporni economia, că e nevoie de scăderea cotei unice de la 16% la 12%, scăderea CAS-ului cu cinci puncte procentuale, profitul reinvestit scutit şi creşterea salariului de la 800 la 1.000 de lei. (...) Le-am atras atenţia că măsurile luate de Guvernul Ponta nu vor avea efecte sau nu vor duce la creşterea economiei şi nu vom avea bani mai mulţi la buget", a precizat Ialomiţianu.

El a spus că Guvernul Ponta nu a realizat veniturile pe primele şase luni şi a tăiat de la investiţii 1,4 miliarde de lei. "Le-am atras atenţia reprezentanţilor FMI, BM şi CE că nu vrem ca în octombrie să oblige Guvernul Ponta să taie alte cheltuieli", a adăugat Ialomiţianu.

El a mai arătat că reprezentanţii financiari au spus că vor analiza propunerile PDL şi vor da un răspuns în termen foarte scurt.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ