ÎCCJ: 13 martori vor fi audiaţi cu mandat de aducere în dosarul 'Referendumul'

| 07 mar, 12:38

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a audiat luni opt martori în dosarul "Referendumul" şi a dispus citarea cu mandat de aducere a altor 13, pentru termenul din 17 martie, deoarece la termenul de luni nu au venit la instanţa supremă şi nici nu au fost prezentate acte care să motiveze lipsa lor.

Judecătorii ÎCCJ au audiat la termenul de luni opt martori, membri ai Secţiei 1 de votare din Alexandria, şi mai multe persoane care au fost regăsite pe mai liste de votare. 

Doriana Cristea, Angelica Raicu, Lucreţia Mihaela Apostu, Eugenia Cojoacă, membri ai Secţiei 1 de votare din Alexandria, şi-au amintit că inculpaţii George Bălănescu şi Ion Ionescu au plecat cu urna mobilă din secţie, pentru a se deplasa la persoanele care nu pot veni să voteze, din motive medicale, însă nu au putut să precizeze când s-au întors cu aceasta sau dacă au venit cu buletine de vot necompletate. 

Martorii Dănuţ Bunea, Ştefan Dumitru au spus că au votat la referendumul din 2012, însă la o singură secţie de votare, unde totul a decurs normal şi nu îşi explică modul în care au ajuns date lor şi pe alte liste de vot. 

"La DNA mi-au pus în faţă o semnătură care nu era a mea. Aş vrea să ştiu şi eu cum au ajuns datele mele de identitate pe lista respectivă", a declarat, în faţa completului de 5 judecători al ÎCCJ, Ştefan Dumitru. 

Martorii Iulian Liga şi Marin Ionel Stoian au afirmat că nici măcar nu au votat la referendum, însă procurorii le-au arătat nişte liste de vot pe care se regăsea semnătura lor, pe care însă nu au recunoscut-o. 

La termenul următor au mai fost citaţi alţi 12 martori, de la Secţiile de votare 112, 113 şi 114 din Bragadiru.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la termenul de luni al procesului. 

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul "Referendumul" la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel. Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ