ÎCCJ judecă recursul lui Andrei Plăcintă, condamnat la închisoare

| 23 sep, 2013

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe astăzi judecarea recursului formulat de fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, Andrei Plăcintă, la decizia prin care a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe 7 martie la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pe Andrei Plăcintă pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Decizia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iniţial, Andrei Plăcintă a fost condamnat pe 14 martie 2012 de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare, decizie schimbată de Curtea de Apel Bucureşti pe 6 iulie 2012 în şase ani de închisoare cu executare.

Ulterior, pe 9 noiembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să se reîntoarcă la Curtea de Apel Bucureşti pentru rejudecarea apelului, pe motiv că Andrei Plăcintă nu ar fi beneficiat de dreptul la apărare, întrucât avocatul său nu a avut la dispoziţie decât 24 de ore pentru a pregăti apărarea.

În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când şi-a agresat prietena.

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să se ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice care au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a-l determina să înceteze acţiunile violente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ